כל מה שחובה לדעת על Badge בלינקדאין #OpenToWork

בשנה האחרונה נוסף Badge חדש בלינקדאין המסמן את תמונת הפרופיל בירוק ומסמן #OpenToWork.

על פניו, זה נראה כמו הרעיון הגאוני שכולנו חיכינו לו, אבל מאחורי ה-Badge המגניב מסתתרים המון חילוקי דעות וסימני שאלה.

מחפשות ומחפשי עבודה רבים במגוון תחומים ביניהם גם בתחומי הפיתוח, תשתיות, DATA אבטחת מידע, UI-UX, DEVOPS, חומרה ועוד תוהים האם כדאי להוסיף את ה-Badge.

במאמר קצר וסופר פרקטי נסכם את היתרונות אל מול החסרונות ונשתף בסקר מהיר שעשינו בקהילת מגייסים.

שנתחיל?

קודם כל – איך מוסיפים את המסגרת הירוקה?

מתחת לתמונת הפרופיל  בלינקאין נוסף כפתור Open to. לחיצה עליו תפתח 3 אפשרויות. האפשרות הראשונה finding a new job תוסיף  את המסגרת הירוקה כולל אפשרות לבחור מי יוכלו לראות אותה.

שלב 1: לחיצה על open to

לחיצה על open to

שלב 2: מילוי השדות – טייטלים, מקום העבודה ומי יוכל לראות את המסגרת: מגייסים (כלומר מי שמשתמשים בלינקדאין ריקורטר) או כולם.

מילוי השדות

מה היתרונות של השימוש ב- # OpenToWork

  1. חשיפה מדוייקת – על ידי שימוש בBadge יש אפשרות לבלוט יותר בין 2 מיליון פרופילי הלינקדאין שיש בישראל. מעסיקים פוטנציאליים יראו את פרופיל הלינקדאין שלך ויוכלו לפנות אליך עם הצעות עבודה רלוונטיות בהתאם לטייטלים ולמיקומים שבחרת.
  2. לקבל הצעות עבודה בלי להיות פעילים בלינקדאין – מי שרוצה למצוא עבודה בלי להשקיע שעות בבניית נוכחות בלינקדאין, השימוש בBadge הזה בהחלט יכול לסייע. כמובן, נוכחות אקטיבית בלינקדאין יכולה לתרום, אבל אין ספק שהBadge נותן הזדמנות גם לאלו שלא רוצים או יכולים להיות פעילים ברשת. לינקדאין מדווחת שהוספת הBadge מגדילה את כמות הפניות ממגייסים.
  3. נטוורקינג – כולנו מכירים את כוחה של רשת הקשרים שלנו. כשאנחנו מסמנים שאנחנו פתוחים להצעות עבודה, קיימת סבירות שנקבל הצעות מאנשי הקשר שלנו, שהם לא בהכרח מגייסים. לאור אתגרי הגיוס בשנים האחרונות, ארגונים מעודדים עובדים לקחת חלק פעיל במבצעי “עובד מביא חבר”. אם החברים שלך ייראו # OpenToWork, יש סיכוי שיפנו אליך עם הצעות עבודה מתאימות.

ומה החסרונות?

  1. דיסקרטיות – אם חיפוש העבודה שלך דיסקרטי, הBadge הזה לא בשבילך! נכון, יש אפשרות להגדיר שרק מגייסים יראו את ה- # OpenToWork א-ב-ל חשוב שנבין לרגע את המשמעות. מגייסים = משתמשי לינקדאין ריקרוטר. כלומר, יש סיכוי שהמגייסת בארגון שלך תהיה חשופה לכך שהתחלת לחפש עבודה. יש סיכוי שלאחת המנהלות האחרות בארגון יש חשבון ריקרוטר ומכאן יש לא מעט תרחישים שיכולים לחשוף אותך.
  2. “פגיעה בנחשקות” – יש הטוענים שמחפשות ומחפשי עבודה שמסמנים שהם מחפשים עבודה הם פחות נחשקים בהשוואה לאחרים. או במילים אחרות, ה- “Hard to get” של עולם העבודה. בגלל הויכוחים הרבים סביב הנקודה הזו – העברנו סקר מהיר בקרב מעל 700 מגייסות ומגייסים. ואלה התוצאות:

 

רוב המגייסות והמגייסים ממליצים להוסיף (בהנחה שהחיפוש אינו דיסקרטי):כ

סקר OpenToWork

יתרה מכך, מגייסים רבים ציינו שהם יפנו תחילה למי שהוסיפו את הBadge ורק לאחר מכן לכל השאר. משתמשי ריקרוטר מדווחים שלעיתים הם מבצעים חיפוש ייעודי אחר אנשים שסימנו שהם מחפשים עבודה.

כמובן, לא דיי להסתפק רק בBadge הזה. אם פספסת את המאמר הקודם, אנו ממליצים בחום לקרוא וליישם את הטיפים החשובים שמסוכמים שם. לקריאה >>>

רוצה לקבל הצעות עבודה מעניינות באופן דיסקרטי? מעל 200 הזדמנויות מחכות לך באתר אמן. לצפייה במשרות שאסור לפספס>>

וכמובן, ניתן לשלוח לנו גם מייל : [email protected]

Accessibility Toolbar